Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek tizenhárom vármegyében

2024. június. 23 10:22

Az ország nagy részén vasárnap is kedvezők lesznek az időjárási feltételek zivatarok kialakulásához, de számosságuk már jóval elmarad a szombati eseményektől.

A vasárnap délelőtti zivatarok kelet felé távozását követően átmeneti szünet után ismét növekszik a zivatarok valószínűsége a déli, délkeleti országrészben, emellett délután a Duna vonalának környezetében is van esély helyenként zivatar előfordulására. Ezek környezetében átmeneti viharos (~60-85 km/h) széllökés, jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadék előfordulhat. Délkeleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 centimétert elérő, esetleg meghaladó átmérővel), 90 km/óra körüli széllökés, felhőszakadás (>25-35 mm) kíséretében. Este, éjszaka már inkább csak a déli tájakon, ott is egyre kevesebb helyen fordulhat elő zivatar, hétfő napközben pedig már nem valószínű kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség.

Vasárnap Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Somogy, Pest, Nógrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Csongrád-Csanád és Békés vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt. Felhőszakadás veszélye miatt pedig Csongrád-Csanád és Békés vármegyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem történik jelentős változás időjárásunkban. Jövő hét közepéig nem kell fronthatással számolni.

A légnyomás csökken.