Északnyugatra egy-egy zivatar besodródhat, figyelmeztetnek

2024. augusztus. 06 15:37

Szerda estig még nem várható csapadék, de késő estétől, éjszakától már az északnyugati határnál megjelenhetnek a zivataros gócok.

Szerda estig anticiklonális hatások érvényesülnek, száraz, egyre melegebb időjárásra van kilátás. Szerda este azonban megközelíti hazánkat egy gyenge hidegfront, amelynek következtében még csütörtökön is gomolyfelhős, de esetenként vastagabb fátyolfelhős égre tekinthetünk fel,  a nyugati területeken pedig záporok, zivatarok is kialakulhatnak.

Veszélyes időjárási jelenség szerda estig, késő estig nem várható az országban, de szerda késő estétől, éjféltől nyugat, északnyugat felől növekszik a zivatarok kialakulásának esélye. 

A HungaroMet elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt szerdára Vas és Győr-Moson-Sopron vármegyére. 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Este egy hidegfront éri el hazánkat, majd benyúlik a Dunántúl fölé. Ez a front azonban a jelentősebb lehűlést nem hoz. A frontérzékenyek tapasztalhatnak kellemtlen tüneteket. Ilyenkor növekszik a a reakcióidő és fáradékonyság is tapasztalható.

A légnyomás csökken.