A hőség még mindig tarol az országban, figyelmeztetnek

2024. szeptember. 03 10:38

Jelentősebb lehűlés továbbra sem körvonalazódik, az ország nagy részén kitart a kánikula, a napi középhőmérséklet 25 fok körül alakul.

Kedden a keleties szél csak helyenként élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő. Szerdán napos időre számíthatunk kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem valószínű. A keleti szél többnyire mérsékelt marad. A csúcsérték 31 és 36 fok között alakul. Mindkét napon az északkeleti és a nyugati tájak kivételével nagy területen 25 és 27 fok között alakulhat a napi középhőmérséklet.

Vas, Zala, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye kivételével az ország területén elsőfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt kedden és szerdán is.  

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Este egy hidegfront éri el hazánkat, majd benyúlik a Dunántúl fölé. Ez a front azonban a jelentősebb lehűlést nem hoz. A frontérzékenyek tapasztalhatnak kellemtlen tüneteket. Ilyenkor növekszik a a reakcióidő és fáradékonyság is tapasztalható.

A légnyomás csökken.