Zivatarok érkeznek, nagy területen figyelmeztetés érvényes

2024. szeptember. 24 8:11

Egy hidegfront vonul át hazánk felett, amelynek hatására az ország nagy részén kedvezővé válnak az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Délnyugat felől északkelet felé egy intenzív záporos csapadékzóna átvonulása várható, amelyhez kapcsolódóan zivatarok is előfordulhatnak – kedden délelőtt a Dunántúlon, délután a Dunától keletre is (arrafelé már csökkenő eséllyel). Az elvonult csapadéksáv mögött délután, este elsősorban a Dunántúlon, majd késő estétől keletebbre is kialakulhat helyenként zivatar. A Dunántúlon ezek környezetében néhol viharos (60-80 km/h) szél, a Dél-Dunántúlon jégeső (2 cm körül vagy alatt), északnyugaton lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20 mm feletti) is előfordulhat.

A Hungaromet elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés vármegye kivételével az egész országra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán elsőfokú figyelmeztetés érvényes zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Komárom-Esztergom vármegye kivételével az egész országban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás