Jelentős havazás miatt figyelmeztetést adtak ki a Dunántúlra

2018. február. 19 9:13

Késő délután, este mediterrán ciklon éri el hazánkat, amely egészen péntekig alapvetően meghatározza időjárásunkat. A nyugati tájakon vastag hótakaró kialakulása valószínű.

Hétfő késő délutántól a dél felől felvonuló felhőzetből egyre több helyen kell ismétlődő havas esőre, havazásra számítani. Éjfélig nagyjából a Sopron – Békéscsaba vonalig jut el a csapadék. A Dél-Dunántúlon és az Alpokalján eddig már képződhet néhány centis hóréteg.

A hó nagyobb része már a keddi napon fog hullani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki az összes dunátúli megyére a keddi napra vonatkozóan. A Dunántúlon nagy területen 5 centimétert meghaladó hóréteg kialakulása várható, de Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megyében, a Bakony és a Mecsek térségében 10-15, helyenként akár 20 centiméter hó is összejöhet. A havazás a hét további napjaiban is folytatódik. Péntekre a nyugati, délnyugati megyékben vastag hótakaró kialakulása valószínű.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.