Hogyan készítsünk tökéletes villám fotókat?

2018. július. 04 9:48

Lenyűgözik a nagyszerű villám fotók? Szeretne saját villám képeket? Íme egy útmutató lépésről-lépésre, hogyan kell csinálni!

 

Amire feltétlenül szüksége lesz a tökéletes kép elkészítéséhez:

  • Fényképezőgép, amely lehetővé teszi a hosszú expozíciót. Bármely cserélhető objektíves kamera (DSLR vagy tükör nélküli) megfelelő lesz, de sok kompakt fényképezőgép és néhány telefonos kamera is rendelkezik ilyen opcióval.
  • Távvezérlő a kamera (vagy időzítő) számára
  • Állvány
  • Vihar
  • Éjszakai sötétség

Hogyan kell csinálni?

Keressen egy vihart, lehetőleg este vagy éjszaka. Állítsa a fényképezőgépet az állványra. Ne használja az Auto és az előbeállított jelenet módokat. A kamerának teljes mértékben az ön irányítása alatt kell állnia. Állítsa hosszú expozícióra a gépet. Erre számos mód van, ami a fényképezőgép márkájától függően változhat. Ezek közül az egyik az M – Manual. Bizonyos kamerák B – Bulb módba is állíthatók. Ez az üzemmód lehetővé teszi a távirányítású, bármilyen hosszúságú expozíció használatát. A másik mód, amely hasznos a záridő kiemelés módja (Tv vagy S). Ebben az üzemmódban lehet a fénykép expozíciós idejét megválasztani.

Miután kiválasztotta az üzemmódot és felkészítette a fényképezőgépet, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép vízszintes helyzetben van-e. Nézzen át a keresőn, és győződjön meg róla, hogy a horizont szintje vízszintes. Ezután fókuszálja a lencsét. A legegyszerűbb módja a manuális fókusz beállítása, a távoli fényre fókuszálás. Miután fókuszált, tartsa a lencsét manuális fókusz módban, nehogy a fényképezőgép elállítódjon. Állítsa be a nyílást és az ISO értéket, a zivatartól mért távolságtól függően – közepes távolságra. Az f / 5.6 és az ISO 400 jó kiindulási pont, majd szükség esetén állítsa át.

És akkor jó szórakozást!

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Holnapra legyengülve ér ide északról egy hidegfront. Addig melegszik az idő, ami a melegfronthoz hasonló tüneteket okoz.

A légnyomás csökken.