Lássuk, hol várható égzengés éjszaka, óráról órára

2022. május. 31 11:38

A késő esti, éjszakai órákban északnyugat felől zivatarok érkezhetnek, egyre nagyobb területen számíthatunk előfordulásukra. Lokálisan nagyobb csapadékot, erős széllökéseket és jégesőt is tartogathatnak.

Északnyugat felől csapadékzóna éri el hazánkat az éjszakai órákban. Kezdetben a Dunántúl északi és nyugati tájain fordulhatnak elő zivatarok, az éjszaka második felében pedig a zivatartevékenység továbbterjed kelet felé. Szerdán legtovább a keleti országrészben lehetnek zivatarok, amelyek a késő délelőtti, déli órákban elhagyják a térséget. Az erősebb gócokat intenzív, akár 20 millimétert meghaladó csapadék, szélerősödés és jégeső kísérheti.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék szerda éjjel 1 óra és szerda 13 között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Szerda, éjjel 1 óra

Szerda, éjjel 2 óra

Szerda, éjjel 3 óra

Szerda, hajnali 4 óra

Szerda, reggel 5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Szerda, dél

13 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.