Mutatjuk, mikor érkeznek az újabb zivatarok, óráról órára

2022. június. 01 22:06

Ezúttal sem maradunk viharok nélkül, ugyanis az éjszakai, reggeli órákban ismét aktivizálja magát a légkör. A Dunántúlon több helyen égdörgésre fogunk ébredni.

Az előző éjjel lezajlott eseményekhez hasonlóan nyugat, északnyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat csütörtökre virradó éjszaka. Kezdetben a Dunántúl északi és nyugati tájain fordulhatnak elő zivatarok, az éjszaka második felében pedig a zivatartevékenység tovább terjed kelet felé. A főváros térségét reggel 6 és 8 óra között éri el a zivatarzóna. Csütörtökön napközben legtovább a keleti, majd a déli megyékben lehetnek zivatarok, de jóval kevesebb helyen, mint az éjszakai és reggeli órákban. Az erősebb gócokat intenzív, akár 20 millimétert meghaladó csapadék, szélerősödés és jégeső kísérheti.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék csütörtök éjjel 2 óra és délután 18 óra között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Csütörtök éjszaka 2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

12 óra

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás