Zivataros idővel indul a hosszú hétvége, figyelmeztetés érvényes

2022. június. 02 11:44

Átmenetileg kevesebb helyen alakulnak ki térségünkben zivatarok, majd péntek estétől nyugat felől újabb nagyobb kiterjedésű zivatarzóna éri el hazánkat.

Csütörtökön napközben a képződő gomolyfelhőkből kis valószínűséggel a keleti és a déli határvidéken alakulhat ki, valamint este, késő este az Alpokalja térségébe sodródhat be nyugat felől egy-egy gyenge zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Vas, Zala, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyére a csütörtöki napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntek napközben kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Pénteken késő estétől azonban a Dunántúl nyugati felén már határozottan növekszik az esély intenzívebb zivatarok kialakulására, amelyeket egyes helyeken felhőszakadás (akár 30-35 milliméter csapadék) kísérhet, de kisebb valószínűséggel jégeső, illetve szélerősödés is társulhat hozzájuk. Pénteken Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes felhőszakadás és zivatar veszélye miatt.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Frontmentes idő várható. Ma a kellemetlen tünetek fokozatosan elmúlnak. A sok eső miatt mérséklődött a pollenterhelés.

A légnyomás csökken.