Mutatjuk, hol számíthatunk zivatarra éjszaka

2022. június. 05 12:01

Heves zivatar is kialakulhat késő estétől a Dunántúl nyugati felén, lokálisan rövid idő alatt jelentős eső is lezúdulhat az intenzívebb cellákból. Óráról órára, térképeken mutatjuk a zivatarok várható útvonalát.

Az elmúlt napokhoz hasonlóan az esti, késő esti óráktól kezdődően ismét számítanunk kell zivatarokra. Ezúttal is főként a Dunántúlon lesz villámfényes az éjszaka, elsősorban a Nyugat-Dunántúlon nagy területen valószínűek zivatarok. A Dunántúl keleti részein és a középső országrészben is lehet dörgés, villámlás, de arrafelé kevesebb helyen.

A nyugati, délnyugati megyékben heves zivatarok kialakulására is van esély, amelyeket viharos széllökések és jégeső kísérhet. Főként az északnyugati, nyugati megyékben lokálisan felhőszakadásra is számtani kell, rövid idő alatt akár 30-50 milliméter eső is lezúdulhat.

Az éjszaka második felétől várhatóan fokozatosan csökken a zivatarok erőssége és számossága, de hétfő délelőttig az ország délnyugati felén csökkenő számmal még előfordulhatnak zivatarok.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható csapadék vasárnap 21 óra és hétfő dél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Vasárnap, 21 óra

22 óra

23 óra

Hétfő, 0 óra

Hétfő, éjjel 1 óra

Hétfő, éjjel 2 óra

Hétfő, éjjel 3 óra

Hétfő, hajnali 4 óra

Hétfő, reggel 5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Hétfő, dél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.