Mutatjuk, meddig tart az esős idő szombaton, óráról órára

2022. szeptember. 10 9:19

Északkeletre szorul vissza a borongós, esős idő, a csapadékzóna mögött a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Térképeken mutatjuk, hol várható még csapadék délután.

Sekély ciklon hozott záporos, zivataros időt az éjszakai óráktól kezdődően, a csapadékzóna északkelet felé tolódik. A legtovább északkeleten marad borongós, esős az idő szombaton, a csapadék mögött nyugat felől gomolyosodik, szakadozik a felhőzet és a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Emellett azonban késő délután, este a Nyugat-Dunántúlon ismét megvastagszik a felhőzet.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát szombat dél és éjfél között.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Szombat, dél

13 óra

14 óra

15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, éjfél

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.