Óráról órára a csapadékzóna útvonala

2022. november. 04 13:17

Nyugat felől csapadékzóna vonul kelet felé, egyre többfelé lesz szükség az esernyőkre. A Dunántúlon helyenként 20 millimétert meghaladó eső is lehullhat.

Hullámzó front csapadékzónája érte el hazánkat, nyugat felől egyre nagyobb területen elered az eső. A nap folyamán a rendszer kelet felé helyeződik át, mely az esti, késő esti órákig várhatóan a Tisza vonaláig jut el. Pénteken a keleti megyék még szárazon maradnak, ide késő este, szombat éjjel érkezik az eső. A legtöbb csapadék pénteken a Dunántúlon, leginkább északnyugaton várható, itt a 20 millimétert is elérheti, helyenként meghaladhatja a napi csapadékösszeg. Az intenzívebb csapadékgócokat a nyugati megyékben ma délután, este – kisebb eséllyel – néhol villámlás kísérheti.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük, hol várható eső péntek 14 óra és szombat 14 óra között. A szombat délután várható esőzés útvonalát szombaton tesszük közzé, az aktuális adatok tükrében.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Péntek, 14 óra körül

15 óra körül

16 óra körül

17 óra körül

18 óra körül

19 óra körül

20 óra körül

21 óra körül

22 óra körül

23 óra körül

Szombat, 0 óra

Szombat, éjjel 1 óra

Szombat, éjjel 2 óra

Szombat, éjjel 3 óra

Szombat, hajnali 4 óra

Szombat, 5 óra

Szombat, 6 óra

7 óra

8 óra

9 óra

10 óra

11 óra

Szombat, dél

13 óra

14 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.