Mutatjuk, hol lehet zivatar ma este

2023. július. 10 14:03

A késő délutáni óráktól kezdődően zivatar alakulhat ki hazánk északi megyéiben egy hidegfrontnak köszönhetően. Térképeken a zivatarok várható útvonala.

Hidegfront közelíti meg hazánkat északnyugat felől, az ország északi tájain zivatar alakulhat ki a késő délutáni, esti óráktól kezdődően. A zivatarok az éjszaka első felében délkelet felé terjedhetnek. A zivatarokhoz tartozó fő kísérőjelenség a viharos széllökés (általában 60-90 km/óra közötti széllökések) lesz. Nagyobb bizonytalanság mellett akár károkozó (90 km/óra feletti) szélrohamok is lehetnek, emiatt a narancs riasztás is kiadásra kerülhet. Ezen kívül lokálisan intenzív csapadék (15-20 millimétert meghaladó) és jégeső (általában 1-2 centiméteres jégátmérő, néhol akár 2-4 centiméter feletti jégszem) is előfordulhat.

Az éjszaka második felére lecseng a zivatartevékenység.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a zivatarok várható útvonalát hétfő 19 óra és kedd reggel 5 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Az esti óráktól zivatar alakulhat ki. Térképeken szemléltetjük várható útvonalukat. Károkozó zivatar is lehet.
11 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.