Mutatjuk, hol alakulhat ki heves zivatar hétfőn

2023. július. 17 11:40

Az északkeleti tájakon alkalmassá válnak a feltételek hevesebb zivatar létrejöttéhez a nap második felében. Felhőszakadás, jégeső és károkozó szélroham is kísérheti az intenzívebb gócokat.

Főként hazánk északi felén lehetnek zivatarok hétfőn, a kora délutáni óráktól kezdődően, elvétve azonban másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon késő délutántól heves zivatarra is van esély.

A zivatarokhoz viharos széllökések, helyenként felhőszakadás is társulhat, az intenzív gócokat nagyobb méretű jég és károkozó szélroham kísérheti.

Az esti órákban a zivatarok lecsengenek északkeleten és elhagyják az országot.

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a zivatarok várható útvonalát hétfő 14 és 23 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Óráról órára a zivatarok, heves zivatar várható útvonala, térképek
10 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.