Óráról órára mutatjuk a zivatarok várható útvonalát

2023. július. 19 7:53

Mozgalmas időjárással telik a nap második fele, záporok, zivatarok kialakulására kell számítani. A Dunántúlon és északkeleten heves zivatarok is felléphetnek, melyek rendszerbe szerveződhetnek.

A napsütéses órákat követően több hullámban várható zivatartevékenység hazánk területén. A zivatarokat általában viharos széllökések, intenzív csapadékhullás, valamint jégeső kísérheti.

Heves zivatarok kialakulására (akár ezek rendszerbe szerveződésére) elsősorban a késő délutáni, esti óráktól a délnyugati, valamint az északkeleti területeken van esély. A heves zivatarokhoz erősen viharos, akár károkozó szélroham (90 km/órát meghaladó lökések), felhőszakadás (20-30 milliméter) és nagyméretű jég (3-4 centiméter feletti jégátmérő) társulhat. Az időjárási helyzetre való tekintettel a piros fokozat is kiadásra kerülhet!

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a zivatarok várható útvonalát szerda 17 és csütörtök reggel 7 óra között.

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

Zivatar, heves zivatar, csapadék, térkép, eső, óráról órára a viharok érkezése
15 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás