Zivatar veszélyére figyelmeztetnek tizennégy vármegyében

2024. május. 03 13:08

Pénteken még elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok az országban, majd szombaton már csak egy-két helyen dördülhet meg az ég.

Pénteken napközben az elvonuló csapadékzóna mögött elszórtan kialakulhatnak zivatarok, legkisebb valószínűséggel az ország északkeleti harmadán és a délnyugati területeken. A zivatarok környezetében felhőszakadás-szerű csapadék (15-25 milliméter) és apróbb szemű jégeső előfordulhat.

A HungaroMet elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt péntekre Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves, Vas, Veszprém, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Csongrád-Csanád, Békés és Bács-Kiskun vármegyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szombaton kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség valószínűsége alacsony, azonban a délnyugati, déli határ közelében egy-egy zivatar nem kizárt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.