Mutatjuk, mikor várható eső a hét elején, óráról órára

2023. november. 13 16:32

A hét első napjaiban ismét változékony időre számíthatunk. Összességében országszerte számíthatunk csapadékra, de nem folyamatosan fog esni. Ehhez nyújt betekintést az alábbi térképgaléria.

Északnyugat felől újabb csapadékzóna éri el hazánkat, amely egy hullámzó frontrendszerhez kapcsolódik. Éjszaka és kedden délelőtt főként az északi országrészben számíthatunk ismétlődő gyenge esőre, majd délután már inkább a déli vármegyékben számíthatunk egyre többfelé intenzív esőre, záporra, akkor helyenként az ég is megdördülhet. Szerda reggel nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet és csökken a csapadékhajlam, de az Alföld középső és keleti tájain még a szerda délelőtti órákban is elfordulhatnak záporok. A legtöbb csapadék a déli határ közelében valószínű, arrafelé akár 15-25 milliméter csapadék is összejöhet szerda reggelig. Észak felé haladva egyre kevesebb csapadék valószínű. 

Az alábbi összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján térképeken szemléltetjük a csapadékzóna útvonalát hétfő este 21 óra és szerda 13 óra között. 

A térkép a csapadék intenzitását jelöli. A kékes árnyalatok gyenge, a zöldes közepes, míg a sárga és piros színek erős csapadékintenzitást jeleznek.

Folyamatosan frissülő radarképeinken megtekinthetik, hogy merre hull csapadék az országban, az aktuális információkért pedig érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat is.

Az alábbi galériát megnyitva a jobb oldalon, fent látható az előrejelzett időpont.

41 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma fokozatosan megszűnik a fronthatás. A kellemetlen tünetek elmúlnak. Felszakadozik a felhőzet, és erős lesz az UV sugárzás. Érdemes fényvédő krémet használni a déli órákban. A pollenterhelés a zivatarok és a lehűlés hatására lecsökkent.