Van ahol már most is elviselhetetlen a szmog

2017. november. 08 5:50

Sűrű szmog takarta be Pakisztánt és Indiát. A füst légzőszervi betegségeket okozott a lakosság körében. Legalább 10 ember vesztette életét, és 25 sérült az utakon a rossz látási viszonyok miatt.

A lakosságot arra kérték, viseljenek maszkokat és korlátozták a közúti közlekedést.
A pakisztáni és indiai szennyezett levegő légzési problémákat és közúti baleseteket okozott. A lakosság nagy része szobafogságra lett ítélve.
Mohammad Hanif pakisztáni meteorológus szerint a szennyezés, amely szálló porból és égéstermékekből áll, a gabonamaradványok égetéséből és gyárakból és téglaégetőkből származik. Ez az állapot várhatóan a hónap közepéig tart. Azt tanácsolta az embereknek, hogy viseljenek arcmaszkokat a légzőszervi megbetegedések ellen.


Legalább 10 ember halt meg, és 25 ember sebesült meg közúti balesetben Punjab tartomány egyes részein a hétfő óta tartó rossz látási viszonyok miatt. A hatóságok azt tanácsolták az embereknek, hogy ha tehetik, ne utazzanak, hogy ezzel is csökkentsék a közúti közlekedést.
Az átlagos légszennyezés Pakisztán nagyvárosaiban négyszer akkora, mint amit az Egészségügyi Világszervezet engedélyezne.
Az indiai fővárosban, Új-Delhiben szombaton “nagyon rossznak” minősült a levegő minőség. Ezért néhány New Delhi-i magániskola felfüggesztette a sport- és szabadidős tevékenységeket.
Egyes jelentések szerint az idei helyzet jobb, mint a tavalyi. Mégis az egészségügyi határérték 18-szorosát mérték a fővárosban.

Update:

A légszennyezettség tovább nőtt Új-Delhiben. helyenként már az egészségügyi határérték 30-szorosát mérik.

Az összes iskolát bezárták.

Így fest a helyzet egy autó kormánya mögül:

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

A pénteken érkező ciklon előtt melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A sok csapadék hatására mérséklődik a hétvégén a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.