Hihetetlen történet: Dorothy a tornádóban

2018. március. 24 9:55

A kansasi hatóságok hivatalosan is cáfolták a hírt, hogy egy Dorothy nevű nő otthonával 160 kilométert tett meg egy tornádóban utazva.

A közösségi médiában széles körben elterjedt a hír, hogy egy négytagú család egy mobil otthonban egy tornádóban több mint 160 kilométert tett meg. A történet azt is állította, hogy a ház tulajdonosa egy Dorothy nevű nő volt.
A megyei hivatalnok azt mondja, hogy a jelentés hamis, és az esemény “nem történt meg”.

Egy kansasi tisztviselő véget vetett a széles körben elterjedt pletykának, miszerint oklahomai Tulsában, egy Dorothy nevű nő mobilházát elvitte egy tornádó és 160 kilométerre, Wichitához közel tette le. Állítólag a család is a házban tartózkodott.

A történetet 2015-ben jelentette meg a World News Daily Report, és a közelmúltban ismét a Facebookon bukkant fel a történet. Azt állította, hogy egy Dorothy Williams nevű nő és négy családtagja mobilházában átrepült Észak-Colorado felett, mielőtt egy üres autón landolt Kansasban.

A történet szerint senki nem sérült meg, amíg a mobilház 4 órát utazott a tornádóban olyan szelek közepette, amelyek sebessége meghaladta a 300 km/órát. A történetet illusztrálják a viharban megsérült tárgyak és a pusztítás fotóival.

A weboldal azonban tartalmaz egy felelősségbiztosítást, amely kimondja, hogy a weboldalakon szereplő cikkekben – még ha valódi személyek történetein alapul is – minden szereplő teljesen kitalált, és minden hasonlóság közöttük és valóságos személyek között mindössze a véletlen műve.

 

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem kell pár napig újabb fronthatástól tartani. Sok lesz a napsütés. Az Uv sugárzás könnyen okozhat napégést.

A légnyomás emelkedik.