Libák potyogtak az égből

2018. április. 12 13:42

Több, mint 100 libát találtak holtan Az USA, Idaho államában található egyik vízesésnél a hétvégén. Gyorsan kiderült, hogy az állatok halálát nem betegség okozta.

A vadon élő állatokat szakértő vizsgálta meg, aki szerint a bizarr haláleseteket villámcsapás okozta. Nagy viharok dúltak Idaho keleti részén abban az időszakban.

Miután körülbelül ötven halott ludat találtak egy parkolóban Idaho Falls-ban szombat este és 60 másikat egy közeli raktár tetején, az idahói Fish and Game Conservation Offices-ban megállapították, hogy a madarak halálát valószínűleg egy vagy több villámcsapás okozta.

Ez egy furcsa baleset volt. Szomorú látni, hogy ennyi állat elpusztult, de szerencsére a sarki lúd arrafelé nem ritka vagy fenyegetett faj.

Valószínűsíthető, hogy ezeket a haláleseteket nem betegség okozta. Gyakran előfordul, hogy olyan betegségek, mint például az influenza vagy más madárfajra veszélyes betegségek okozzák a madarak tömeges elhullását. Nagyon ritka azonban, hogy csak úgy leesnek az égből, egymáshoz olyan közel, hogy 80 méteren belül megtalálható az összes tetem.

A viharok, amelyek valószínűleg a libák halálát okozták, nagy mennyiségű jeget tartalmaztak. A jégszemek helyenként golflabda nagyságúra nőttek és számos helyen károkat okoztak, amit a biztosító társaságoknak bejelentettek.

Egy kisebb tornádót is jelentettek Taber város területén, de a forgószél nem károsította az épületeket.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.