Keleten heves zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2018. május. 15 8:31

A térségünk felett örvénylő ciklon a keddi napon is kedvező feltételeket biztosít zivatarok kialakulásához. Kilenc megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden a délelőtti órákban az eső, zápor mellett legfőképp a keleti országrészben, illetve a középső területeken alakulhat ki néhol zivatar, majd napközben egyre inkább inkább az ország északkeleti harmadán és a Dunántúl északnyugati felén számíthatunk rájuk. A zivatarokat lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (több, mint 15-20 milliméter), viharos szél (70 km/órát meghaladó) és kisebb méretű jég kísérheti. Az ország keleti, északkeleti részében egy-egy intenzívebb zivatar sem zárható ki 80 km/órát meghaladó széllökés, illetve 2 centiméter átmérőjű jég kíséretében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat kilenc megyére (térkép alul) és Budapestre elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan kialakuló heves zivatarok miatt.  Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.