A tél és a tavasz vívja harcát felettünk

2023. december. 23 4:55

Szombaton hazánk nagy részén még télies időre számíthatunk, vasárnapra azonban már egyértelműen tavaszias hangulatot ölt időjárásunk.

Szombaton délelőtt még előfordulhatnak kisebb-nagyobb napos körzetek – főként északkeleten -, és átmenetileg több helyen csökken a csapadékhajlam. Azonban a nap második felében mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és újabb csapadékhullám érkezik. A délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Általában lepel-3, a magasabban fekvő részeken 5-10 centiméteres hóréteg kialakulhat, de ez csak átmeneti lesz, ugyanis késő délutántól enyhülés kezdődik. Az északnyugati, nyugati szelet többször is erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között várható, az ország nagyobb részén délelőtt lesz a legmelegebb, délnyugaton viszont este állhat be a maximum. Késő este -1, +6 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.