Akár tíz fok különbség is lehet kelet és nyugat között

2024. április. 22 13:49

Időjárásunkat a tőlünk délnyugatra örvénylő ciklon határozza meg kedden, ezért a csapadék mellett jelentős hőmérsékletkülönbséget tapasztalhatunk majd. A Kisalföld térségében a 10 fokot is alig éri a hőmérséklet, míg a délkeleti vidékeken akár 20 fok is lehet.

Kedden a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon döntően erősen felhős vagy borult marad az ég, és arrafelé délelőtt néhol eső előfordulhat. Másutt főként délutántól megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor, délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti, keleti, valamint a Nyugat-Dunántúlon az északira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.