Erős széllel veszi át a stafétát a tél

2023. november. 23 5:23

Sarkvidéki eredetű, hideg levegő érkezik a hétvégén, fagyos hajnalokat hoz a télies fordulat. A hétvége mindkét napján erős szél is ront majd hőérzetünkön.

Csütörtökön a fátyolfelhőzet délkeleti irányba elvonul, mögötte az ország nagy részén kiderül az ég, így sok napsütés várható. Északkeleten viszont maradhatnak tartósabban felhős körzetek. A késő délutáni órákban észak, északnyugat felől újabb felhőtömbök is érkezhetnek. Csapadék nem lesz. A nyugati, délnyugati irányú szelet az ország északkeleti felén élénk, olykor erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő este 0, 3 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.