Ezúttal inkább hideg van a zsákban

2024. március. 18 5:17

Ugyan a lehűlés csak átmeneti, de a hét első felében néhány fokkal alacsonyabban alakulnak majd a maximumok, és az éjszakai fagyokkal is sok helyen számolni kell.

Hétfőn az ország délnyugati harmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, emellett északkeleten szintén felhős idő valószínű, napközben azonban fokozatosan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, egyre több helyen a nap is kisüt. A két terület között, a középső országrészben kevesebb lehet a felhő, ott valószínű a legtöbb napsütés. A délnyugati határnál, valamint kisebb eséllyel északkeleten fordulhat elő átmeneti kisebb eső, zápor. Az északi, északnyugati irányú szél egyre nagyobb területen keletiesre fordul, amelyet időnként élénk lökések kísérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, északkeleten ennél hidegebb lesz az idő, arrafelé mindössze 6 és 10 fok közötti maximumokra van kilátás. Késő este 0, 7 fok várható. 

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Tőlünk északra húzódnak a változást ígérő frontok, de nem hoznak lehűlést a Kárpát-medencébe. A forróság nagyon veszélyes a szervezetre. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat, a pázsitfűféléké országosan közepes.

A légnyomás nem változik.