Hó helyett eső köszönti az új évet

2023. december. 31 5:11

A megszokottnál jóval enyhébb idő a jövő hét első napjaiban is kitart. Lehűlés legkorábban jövő hétvégétől érkezhet, ekkortól van esély vegyes halmazállapotú csapadékra.

Vasárnap a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése csökken, de főleg a Dunától keletre csak lassabban oszlik fel, sőt az Északi-középhegység térségében egész nap megmaradhat. Emellett kisebb eséllyel Sopronnál is tartósabban párás, ködös lehet az idő. Másutt többórás napsütés valószínű a fátyolfelhők mellett. Az északi tájakon a szitálás mellett késő délutántól, estétől már eső, zápor is kialakulhat. A déli szél több helyen élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet a legtovább borult, ködös Északi-középhegységben csupán 2 és 6, másutt 7 és 15 fok között várható. Késő este 4, 9 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.