Hol számíthatunk még havazásra a héten?

2016. november. 08 18:11

Jelenleg több helyen is esik havas eső, vagy hó a Dunától nyugatra. A megolvadt hó és eső késő estére, illetve holnap hajnalra több helyen is lefagyhat, jó lesz különösen vigyázni ebben az időben az autósoknak. Mutatjuk, hol számíthatunk még hóra, jégre a héten.

 

Ma éjjel a napközben több helyen havazást is produkáló felhő- és csapadékrendszer lassan kelet felé halad tovább. Késő estére 0 és 6 fok közé hűl le a levegő (nyugaton lesz hidegebb). Az éjszaka második felétől északnyugat felől a felhőzet is egyre nagyobb területen felszakadozik.

Kövesd a várható időjárás alakulását a Kiderül.hu-n.

Szerda hajnalra a csapadékrendszer a keleti országrész fölé húzódik, viszont nyugaton 2-3 fokkal a fagypont alá süllyed majd a hőmérséklet. Kora délutánra a keleti tájakon is megszűnik a tartós csapadék, és egyre több helyen süt ki a nap. Szabolcsban és Borsodban marad felhős az idő, itt délután egy-egy kisebb zápor is előfordulhat. Éjjel -2 és 5 fok közötti, nappal 5-9 fok várható.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórtan kisebb eső is valószínű. Az Északi-középhegységben néhol előfordulhat havas eső, ónos szitálás. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Pénteken felhős, párás napunk lesz, néhol gyenge szitálással. Reggel -2 és +2 fok köré hűl a levegő, délután 5-11 fok várható.

Hétvégén borús, felhős idő várható, szombat délután van esély rá, hogy előbújjon a nap. Szitálás, gyenge eső mindkét nap előfordulhat. Szombaton előreláthatóan gyenge hidegfront érkezik. A hőmérséklet éjjel és hajnalban több helyen fagyos lesz (-3 és 0 fok között alakul).

 

Velem, 2016. november 7. Behavazott falevelek a Kõszegi-hegységben Velem közelében 2016. november 7-én. MTI Fotó: Varga György

Velem, 2016. november 7.
Behavazott falevelek a Kõszegi-hegységben Velem közelében 2016. november 7-én.
MTI Fotó: Varga György

Címkék:,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.