Jelentős időjárás-változás kezdődik

2023. december. 21 5:17

Az esti óráktól erőre kap a szél és egyre nagyobb területen várható csapadék is. A következő napok mozgalmas időjárást ígérnek, frontok sorozata érkezik.

Csütörtökön a köd és rétegfelhőzet ugyan megszűnik, ennek ellenére jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel lehet némi napsütés a nem rétegfelhőzettel borított tájakon. Estig csak az északi határnál lehet gyenge eső, néhol havas eső, estétől észak felől már több helyen valószínű csapadék. Döntően eső, az Északi-középhegységben néhol havas eső is lehet. A délnyugatira forduló szél napközben mindenütt megélénkül, délután egyre nagyobb területen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. Késő este 1, 5 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.