Mediterrán ciklon hoz ónos esőt, havazást és jelentős esőt

2023. november. 29 13:46

Jelentős csapadék érkezik a következő napokban, hazánk nagyobb részén eső formájában, de főként északon havazásra, és veszélyes útviszonyokat kialakító ónos esőre is számítani kell.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadékzóna északkelet felé terjed tovább, egyre többfelé várható csapadék, jobbára eső, de az Északi-középhegységben estig, a főváros térségében pedig kezdetben havazás várható. Napközben az utóbbi országrészekben a halmazállapot átvált ónos esőre, havas esőre, majd esőre. Az Északi-középhegységben csak estétől valószínű ónos eső, amely a halmazállapot-váltás során átmenetileg másutt is lehetséges. A déli szél napközben csak helyenként élénkül meg, délkeleten estétől már meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten -2, +5, másutt 6, 11 fok közé emelkedik. A legmelegebb délnyugaton lesz, a legtöbb helyen késő estére áll be a maximum érték.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.