Milyen időre számíthatunk a választás napján?

2024. június. 07 10:01

Vasárnap sokan a választási urnák elé járulnak. Az időjárás úgy tűnik nem fogja akadályozni a részvételt, csak a reggeli órákban várható nagyobb eséllyel csapadék.

Vasárnap hajnalban és reggel hazánk nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég és többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására az országban, legkisebb eséllyel a nyugati vármegyékben. A hőmérséklet reggel 15, 20 fok között alakul.

A kora délelőtti órákban a záporok, zivatarok dél felé elhagyják az országot és napközben már országszerte sok napsütésre van kilátás, csapadék csak kevés helyen fordulhat elő. A délnyugati szél többfelé megélénkül. Az UV sugárzás magas lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Az esti órákban észak felől ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható és egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, de valószínűleg ez már a választási időszak végét követően, azaz 19 óra után következik be.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.