Mozgalmas napok előtt állunk

2023. november. 02 13:20

Átmeneti mindössze a nyugodtabb idő, péntek hajnalban jelentős időjárás-változás érkezik több helyen számottevő csapadékkal. Szombat újabb pihenőnap, majd vasárnap ismét esőzésre számíthatunk.

Pénteken a hidegfront felhő- és csapadékzónája fokozatosan kelet felé halad, e mentén sokfelé várható eső, zápor, akár zivatarok is kialakulhatnak. Délután nyugat felől majd szakadozik, csökken a felhőzet, de északon, északnyugaton tovább felhős maradhat az ég, és ott újból előfordulhat zápor, esetleg zivatar. Több helyen nagyobb csapadékmennyiség is összegyűlhet! A front előtt a déli, délnyugati szél sokfelé lesz erős, a hegyekben és zivatarok környezetében viharos lökések is várhatók; majd a nyugatira, északnyugatira forduló légmozgás veszít erejéből. A legmagasabb nappali hőmérséklet tág határok, 13 és 22 fok között valószínű. Az északnyugati tájakon már a reggeli órákban beállhat a csúcsérték.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.