Nem fogunk a szabadba kívánkozni szombaton

2023. december. 22 14:10

Szombaton rendkívül változékony időben lesz részünk. A viharos erejű szélben több alkalommal kell intenzív havazásra, havas esőre, délen esőre számítani.

Szombaton délelőtt még előfordulhatnak kisebb-nagyobb napos körzetek – főként északkeleten -, és átmenetileg több helyen csökken a csapadékhajlam. Azonban a nap második felében mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és újabb csapadékhullám érkezik. A délnyugati megyékben eső, másutt havas eső, havazás is valószínű. Általában lepel-3, a magasabban fekvő részeken 5-10 centiméteres hóréteg kialakulhat, de ez csak átmeneti lesz, ugyanis késő délutántól enyhülés kezdődik. Az északnyugati, nyugati szelet többször is erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között várható, az ország nagyobb részén délelőtt lesz a legmelegebb, délnyugaton viszont este állhat be a maximum.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.