Szombaton lesz jobb idő a hétvégén

2023. november. 03 13:51

Vasárnap éri el hazánkat a soron következő hidegfront, az ország nagy részén ismét elered az eső, újabb jelentős csapadék érkezhet. Szombaton azonban még nyugodtabb időnek, több-kevesebb napsütésnek örülhetünk.

Szombaton a köd, valamint rétegfelhőzet – helyenként csak lassú – feloszlását követően a fátyol- és gomolyfelhők mellett több-kevesebb napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, legkisebb eséllyel az északnyugati és délkeleti tájakon. A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz, de délutántól a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon már elkezd megélénkülni, néhol megerősödni a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű. Középhegységeink és azok tágabb térségében mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.