Változatos idő vár ránk a hétvégén

2023. október. 27 5:23

A pénteken kiadós mennyiségű csapadékkal átvonuló ciklon után szombaton még kialakulhatnak elszórtan záporok, zivatarok. Vasárnap a reggeli köd feloszlását követően már nyugodtabb időre számíthatunk.

Pénteken napközben a zárt felhőzet átmenetileg több helyen szakadozottá válik, kevesebb helyen eshet, majd délután az érkező hidegfront mentén is többfelé várható eső, zápor, sőt zivatar is. Késő délutántól nyugat felől határozottan csökken a felhőzet, ezzel együtt a csapadékhajlam is. Az északnyugatira forduló szél többfelé viharossá fokozódik, sőt erősen viharos lökések is várhatók. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 24 fok között várható, a legmelegebb a déli határnál lesz. Késő este 8, 14 fok valószínű.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.