Ez a jutalom, ha dacolunk a hideggel

2017. január. 21 10:47

Bár a magunk részéről már nagyon várjuk a tavaszt, azt el kell ismernünk, hogy a nagy hidegnek és télnek is megvannak a maga szépségei.

 

Az alábbi fotókat barátainktól, a Viharvonal.com csapatától kaptuk. Múlt szombaton készültek, de akinek van kedve kimozdulni, ma és holnap még kifoghat hasonlóan szép időt. Ha tetszenek a képek, kérjük, támogassa a szerzők oldalát is egy lájkkal, az alábbi hivatkozások mögött pedig még több fantasztikus kép található.

 

Rianás a Balaton jegén

Rianás a Balaton jegén – Fotó: Nagy László – Készült: Siófokon – A galéria további fotói

 

 

Napnyugta a jeges Balaton felett

Napnyugta a jeges Balaton felett – Fotó: Nagy László – Készült: Siófokon – A galéria további fotói

 

 

Olvadás

Olvadás – Fotó: Tiszavölgyi Dávid – Készült: Monoron – A galéria további fotói

 

Ha lát valami szépet, érdekeset, amit megosztana szívesen a Kiderül.hu olvasóival, ide várjuk:

ide_irhat-3SZOMBATON

Gyengén felhős, napos és borult, párás, tartósan ködös tájak egyaránt lesznek. A tartósan ködös helyeken ónos szitálás, hószállingózás előfordulhat. Napnyugta után a derült részeken zúzmarás köd képződhet vagy bezáródhat a felhőtakaró. Általában mérsékelt marad a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0, a ködös területeken -10 fok körül alakul. Késő estére -5 és -17 fok közé hűl le a levegő, a hóval borított, derült tájakon lesz a leghidegebb.

VASÁRNAP

Az éjszaka képződő zúzmarás köd egy része tartósan megmarad, de lesznek napos körzetek is. Hószállingózás, ónos szitálás a ködös területeken előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -12, a vastagabb hóval borított, derült tájakon -15 és -20, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 és -4, a ködös részeken ennél -5 és -8 fok között valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.