100 km/órás széllökésekre figyelmeztetnek

2019. szeptember. 29 10:47

Nagyon szeles idővel kezdődik a jövő hetünk egy hidegfront átvonulása miatt. Négy megyében másodfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn napközben egy hidegfront halad át az országon észak felől, amelynek hatására a délnyugati, déli területek kivételével többfelé viharossá (55-70 km/óra) fokozódhat az északnyugati szél, az északi megyékben helyenként 70-90 km széllökések valószínűek, de a déli, kora délutáni órákban egy-egy 90-110 km/órás széllökésre is van esély gomolyfelhők környezetében, nagyobb valószínűséggel a magasabban fekvő részeken. A front környezetében egy-egy zivatar nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a viharos szél miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében pedig másodfokú figyelmeztetés érvényes a viharos erejű széllökések veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.