-16 fokos hideggel kezdődött meg az idei tél

2018. december. 01 8:42

Az előző télen egészen február végéig nem volt ilyen hideg idő, mint amilyennel idén rögtön december elsején találkozhatunk.

Nem akármilyen hideggel indul a leghidegebb évszakunk. Szombat reggelre az ország északkeleti megyéiben nagy területen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet. Ezen belül is a Nyírség homokos felszínén tudott a legalacsonyabb hőmérséklet kialakulni. Kora hajnalban Nyírlugoson -16 fok alatti hőmérsékletet regisztráltak az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőhálózatában. Hazánk középső és nyugati tájain nem volt ennyire dermesztő a reggel, ugyanis egy időjárási front felhőzete érte el éjszaka az országot. Az északnyugati megyékben kisebb havazás is előfordult az éjszakai, reggeli órákban.

Térkép forrása: met.hu

Vasárnap még előfordulhatnak -10 fok alatti hőmérsékleti minimumok az országban, aztán hétfőtől enyhébb, változékonyabb idő jön.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.