-16 fokos hideggel kezdődött meg az idei tél

2018. december. 01 8:42

Az előző télen egészen február végéig nem volt ilyen hideg idő, mint amilyennel idén rögtön december elsején találkozhatunk.

Nem akármilyen hideggel indul a leghidegebb évszakunk. Szombat reggelre az ország északkeleti megyéiben nagy területen -10 fok alá csökkent a hőmérséklet. Ezen belül is a Nyírség homokos felszínén tudott a legalacsonyabb hőmérséklet kialakulni. Kora hajnalban Nyírlugoson -16 fok alatti hőmérsékletet regisztráltak az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőhálózatában. Hazánk középső és nyugati tájain nem volt ennyire dermesztő a reggel, ugyanis egy időjárási front felhőzete érte el éjszaka az országot. Az északnyugati megyékben kisebb havazás is előfordult az éjszakai, reggeli órákban.

Térkép forrása: met.hu

Vasárnap még előfordulhatnak -10 fok alatti hőmérsékleti minimumok az országban, aztán hétfőtől enyhébb, változékonyabb idő jön.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani továbbra sem. A több, mint egy hete tapasztalható fülledt idő a mai nappal véget ér. Jelentősen erősödik azonban a nappali felmelegedés, visszatér a hőség. Kiszáradás jelentkezhet, fogyasszanak sok folyadékot. A meleg éjszakák miatt a lakások nem hűlnek le megfelelően, ezért pedig az alvás felületessé válhat.
Az UV sugárzás tovább erősödik.
A légnyomás emelkedik.