A ciklon csapadékának érkezése, óráról órára

2018. június. 27 14:25

A következő napokban változékony időre számíthatunk, ugyanis térségünk felett egy ciklon örvénylik. Mutatjuk, mikor kell esőre számítani.

A Fekete-tenger térségéből egyre nedvesebb levegő áramlik fölénk, emiatt az országban sokfelé kell csapadékra számítani a következő két-három napban. Az alábbi képsorozatos bemutatjuk, hogy a ciklon első csapadékhulláma várhatóan mikor vonul át hazánk felett. A szokásostól eltérően az esőt adó felhőtömbök nem nyugati, hanem keleti irányból érkeznek, így várhatóan legkésőbb a Nyugat-Dunántúlon ered el a tartós, áztató eső. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szerda, 15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Csütörtök, 0 óra

 1 óra

 2 óra

3 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.