A Dunántúlon felhőszakadásra figyelmeztetnek

2018. május. 31 11:46

A következő napokban változékonyra fordul időjárásunk. Ennek előjeleként a Dunántúl nyugati részén pénteken már felhőszakadással kísért zivatarok alakulhatnak ki.

Az ország legnagyobb részén nem lesz veszélyes időjárási jelenség. Csütörtök délután, este a nyugati határhoz közeli területeken és esetleg az Északi-középhegységben nem zárható ki (esélye kisebb mint 10%) egy-egy zivatar. Pénteken a nap második felében elsősorban a Dunántúl nyugati felén és az ország északkeleti harmadán lehet elszórtan zivatar szélerősödés (45-65, néhol esetleg ~70 km/óra), jelentős csapadék (5-20, néhol több, mint 20 milliméter), esetleg jégeső (többnyire 1-2 centiméter alatti jégátmérővel) kíséretében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre három nyugati megyére figyelmeztetést adott ki a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.