A hét első napjaiban hirtelen sok eső zúdulhat a nyakunkba

2018. június. 04 9:24

A magas nedvességtartalmú levegőben továbbra is kedvezőek a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. A zivatarokat helyenként jelentős mennyiségű csapadék kíséri.

Hétfő délelőttig keleten, délkeleten helyenként kialakulhat zivatar egy-egy helyen lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (20-30 milliméternél is több) csapadék kíséretében. Jellemzően kora délutántól késő estig elszórtan valószínű zivatar nagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon, a középső országrészben, illetve a délnyugati országrészben. Egy-egy intenzívebb zivatar is előfordulhat felhőszakadás (lokálisan akár 30 milliméter), viharos (60-90 km/órás) széllökés, jégeső kíséretében (1-2 centiméter körüli átmérővel), erre nagyobb esély a délnyugati, déli országrészben van. Hétfőre az OMSZ nyolc megyére adott ki figyelmeztetést a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat hét dunántúli, valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki figyelmeztetést a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt.

 

 

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.