A heves zivatarok várható érkezése, óráról órára

2018. szeptember. 01 11:33

A késő délutáni, esti órákban a nyugati és középső országrészben egyre több helyen alakulnak ki záporok, zivatarok. Képsorozaton mutatjuk be a várható átvonulásukat.

Az alábbi képsorozaton látható, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint az ország mely részein várhatók záporok, zivatarok szombaton a késő délutáni, esti óráktól egészen a vasárnap reggelig terjedő időszakban. A legtöbb eső várhatóan a Nyugat-Dunántúlon hull majd. Arrafelé helyenként, rövid idő alatt akár 30-40 milliméter eső is lezúdulhat, de Dunántúl más részein, illetve a Duna-Tisza-közén kisebb körzetekben szintén előfordulhat felhőszakadás. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Vasárnap reggeltől egészen délutánig fokozatosan gyengül a csapadék tevékenység, majd a késő délutáni órákban újabb zivatarrendszer érkezése várható nyugat felől.

Szombat, 18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

vasárnap, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

6 óra

7 óra

8 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.