A hidegfront zivatarainak érkezése, óráról órára

2018. augusztus. 10 13:58

A délutáni és esti órákban az érkező hidegfront hatására egyre több helyen valószínű záporok, zivatarok kialakulása. Képsorozaton szemléltetjük várható megjelenési helyeiket.

Az alábbi képsorozaton bemutatjuk, hogy a legfrissebb előrejelzés szerint a hidegfront az ország mely részeire hoz záporokat, zivatarokat a péntek délutáni és esti órákban. A legtöbb eső várhatóan a Dunántúl nyugati területein, illetve a Bakony térségében hull majd. Arrafelé rövid idő alatt 20-30 milliméter eső is lezúdulhat, de a Bakony felett kialakuló zivatargócokból akár 50 milliméter is eshet. Radarképeinken folyamatosan nyomon követheti, hogy épp az ország mely tájain hull csapadék.

Szombaton napközben is számíthatunk még záporok, zivatarok kialakulására, főként a Dunántúlon, illetve a főváros térségében.

Péntek, 15 óra

16 óra

17 óra

18 óra

19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szombat, 0 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pár fokos lehűlést hozott a front. A kültéri allergén gombák közül az az Alternária spóraszáma országosan a magas-nagyon magas tartományban alakulhat.
A parlagfű virágporának koncentrációja a következő napokban várhatóan tovább emelkedik, főleg az ország déli részén már egyre többfelé érheti el a magas szintet. Erős lesz az UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.