Nap képe: Lélegzetelállító csodabarlang

2017. március. 31 7:18

Nem másról van szó, mint természetesen képződött jégbarlangokról, aminél szürreálisabb és gyönyörűbb dolgot nemigen tudunk elképzelni.

A videó az Egyesült Államok legészakibb államában, Alaszkában található a Mendenhall-gleccsernél készült. Ez a hatalmas jégtakaró 3885 négyzetkilométernyi területet fed le. Az összes gleccserhez hasonlóan a Mendenhall is állandó mozgásban van: a jégfolyó 1646 métert csúszik le a Parti-hegységen. Ennek következtében alakulhatnak ki ezek a csodálatos jégbarlangok is, amit túrázók előszeretettel látogatnak. De mindenkinek azt javasolják, hogy csak túravezetővel vágjon neki ha belülről is meg szeretne nézni egy jégbarlangot, mert bárhol, bármikor betörhet a jég.

Mutatunk még néhány fotót is innen:

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nagy lesz a hőség a hét végéig. Fronthatás addig nem várható. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás nem változik.