A nap képe: éjszakai fények a világűrből

2019. december. 31 11:38

Mióta az ember képes a Földet kívülről is szemlélni, felkelti kíváncsiságát az éjszakai égbolt fényeinek megfigyelése. A NASA több mint 25 éve készíti éjszakai űrfelvételeit.

Az alábbi képeket a NASA (National Aeronautics and Space Administration; Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal) tette közzé legfrissebb, ingyenesen letölthető ismeretterjesztő füzetében. Az összeállításban választ kaphatunk többek között azokra a kérdésekre, hogy hogyan készülnek az űrfotók, hogyan működnek a távérzékelő eszközök, de megfigyelhetjük a városok fényein túl többek között a jégfelszínek, a vulkánok, folyók, tavak, hurrikánok éjszakai képét is.

Forrás: NASA

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az északi országrészen vonul át a hidegfront. Ott változékonyabban alakul az időjárás. Délen marad a hőség. Ilyenkor megszaporodnak a rosszullétek. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár eleji időjárás kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már megjelentek a levegőben. A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas, a pázsitfűféléké és az útifűé az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

A légnyomás emelkedik.