A Szajna még többször fenyegetheti idén Párizst

2018. január. 25 11:40

Az elmúlt napok csapadékos időjárása, valamint a jelentős enyhülés eredményeként a Szajnán komoly árhullám vonul le a napokban.

A francia fővárost is elérte a Szajna idei első árhulláma, több helyen elöntötte a part menti területeket, metróállomásokat kellett lezárni, valamint a hajóforgalom is szünetel, ugyanis azok nem tudnak a hidak szűk nyílásai alatt átkelni.

Az egyik legismertebb francia síparadicsomban, Tignesben új hórekordot regisztráltak múlt hét végén, a hóvastagság elérte a 3 métert.

Ez előrevetíti a további árhullámok kialakulását a következő 1-2 hónapban, hiszen a hatalmas hóréteg hamarosan olvadásnak indul. Hasonló problémákkal kell majd megküzdeni Olaszországban is, ahol szintén óriási mennyiségű hó van az Alpokban. Ott a Pó folyó áradásától kell tartani a következő időszakban.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással még ma sem kell számolni. Ma is sok lesz a felhő az égen. Ismét növekszik a szennyező anyagok koncentrációja a levegőben. A nedves levegő és a szálló por légzési nehézségeket, asztmatikus panaszokat okozhat.
A sok felhő hangulatot is meghatározza.
A légnyomás csökkenő tendenciát mutat.