A tél eddigi leghidegebb reggelével kezdődött a hét

2019. január. 07 8:53

A szombat délután érkezett hidegfront után éjszakára nagy területen kiderült az ég és leállt a szél, így több helyen kemény éjszakai fagyok voltak.

Az ország körülbelül felén -10 fok alá csökkent a hőmérséklet az éjszakai órákban, ennél enyhébb idő csak a felhősebb és kissé szelesebb Tiszántúlon és az Alpokalján volt, arrafelé -2, -7 fokot regisztráltak. A leghidegebbet hétfő reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat hálózatában, Nógrád megye fagyzugos völgyeiben, valamint a Kiskunságon mérték -15, -17 fokkal. A mai minimum hőmérsékleti rekordot Baja tartja -24,6 fokkal, amelyet 1947-ben mértek.

Térkép forrása: met.hu

Kedd reggel az ország keleti felén a maihoz hasonló hidegre lehet számítani, a Dunántúlon azonban már megnövekszik a felhőzet, ott enyhülés kezdődik.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

A délutáni órákban észak, északnyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat. Többeknél előfordulhat migrénes fejfájás, szédülés, illetve vérnyomás-ingadozás. A front előtt azonban még az ország legnagyobb részén ismét hőségre számíthatunk. A nagy meleg megviseli a szervezetet, ezért igyanak megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot! A csalánfélék pollenkoncentrációja jellemzően a magas tartományban alakul.
Erős lesz az UV sugárzás, könnyen le lehet égni.
A légnyomás délutántól emelkedik.