A Tiszántúlon jelentős hóra figyelmeztetnek

2018. december. 16 10:05

Az országos havazást okozó mediterrán ciklon fokozatosan kelet felé mozdul el, de a Tiszántúlon még vasárnap is jelentősebb havazást okozhat.

Napközben havazás, hószállingózás már csak a Dunától keletre, majd a déli óráktól inkább csak a Tiszántúlon várható. Ott további lepel-6 centiméter hó hullhat, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felén ennél több is valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan 5 centimétert meghaladó friss hó miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.