A viharok érkezése óráról órára

2018. június. 12 17:42

A következő órákban egyre több zivatar jelenik meg hazánk légterében. Bemutatjuk, hogy várhatóan mikor érik el az ország egyes vidékeit.

Hazánktól délnyugatra egy mediterrán ciklon fejlődött ki, amely egyre nedvesebb és a zivatarok képződéséhez szükséges “labilis” állapotú levegőt szállít térségünkbe. Azáltal, hogy nagy területen válnak kedvezővé a feltételek intenzív záporok, zivatarok kialakulásához, a viharok rendszerré fejlődve fognak átrobogni az országon. Az alábbi képsorozaton óráról órára követhetjük végig a zivatarrendszer várható átvonulásának menetrendjét. A térképen a sárga, illetve piros színek intenzív csapadék megjelenésére utalnak. A viharokhoz felhőszakadás, viharos szél és jégeső társulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedd, 19 óra

20 óra

21 óra

22 óra

23 óra

Szerda, 0 óra

1 óra

2 óra

3 óra

4 óra

5 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Intenzív hidegfront okoz változást az időjárásunkban és a hangulatunkban is. Nyomottság, koncentrációs nehézségek, reakcióidő növekedés várható. Közel tíz fokos lehűlés várható, ami megviseli az érrendszert és az ízületeket egyaránt. A szél országszerte viharossá fokozódik, ami fejfájást válthat kis az arra érzékenyeknél.
A légnyomás csökken.