Akár 100 km/ó-ás széllel is érkezhet a zivatar

2017. július. 24 6:25

Az érkező hidegfront komoly zivatar- és csapadéktevékenység kíséretében vonul át az országon, emiatt ma különösen érdemes figyelemmel kísérni az időjárást.

Ma délelőtt először leginkább nyugaton, északnyugaton alakulhatnak ki intenzívebb zivatarok. Napközben ugyanakkor délnyugat felől északkelet felé fejlődve több hullámban is várható zivatarrendszerek kialakulása az országban. A zivatarokat sokfelé kíséri felhőszakadás (30-60 mm csapadék), szórványosan jégeső, helyenként pedig károkozó (80-100, esetleg 100-120 km/h-s) szélrohamok kísérhetik. Az aktuális veszélyjelzést és radarképet folyamatosan nyomon követhetik nálunk.

Nagyobb mennyiségű csapadék leginkább az ország északnyugati felén alakul ki. A hevesebb szélrohamokkal járó zivatarok kockázata viszont a Dunántúl keleti felén, Duna-Tisza közén és az Alföldön a jelentősebb. A keleti, délkeleti országrészben késő délutántól, kora estétől valószínű heves zivatar.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.