Annyi hó lesz Afrikában, amennyit talán soha sem láttak

2018. február. 04 11:33

A következő időszakban rendkívül intenzív ciklontevékenység zajlik majd Afrika északnyugati területei felett. Többfelé havazás is várható.

A legtöbb friss hó természetesen az Atlasz-hegységben hull majd, de időnként a hóhatár 300-500 méteres magasságba is lejön. Ez azt jelenti, hogy síkvidéki területeken is várható havazás. Az alábbi képen a következő 8 napra előrejelzett csapadék mennyisége látható inch-ben. Ahhoz, hogy centiméterben is megkapjuk a várható hó mennyiségét, a lenti számokat körülbelül 30-al kell megszorozzuk. A hegyvidéki területeken több helyen 2 méternél több friss hó várható, de az alacsonyabban fekvő sivatagi homokdűnék is többfelé fehérbe borulnak a következő napokban. Bizonyára sok kép fog készülni a havas pálmafákról is.

Képek: Twitter

A legtöbb csapadék jellemzően ilyenkor hull a térségben, de ekkora hómennyiség egyetlen hét alatt rendkívül ritka jelenségnek számít.

kép forrása: weather.us

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.